КНСБ ще помогне на семейството на загиналия работник в "Арсенал" АД. То ще получи еднократна помощ от 1000 лв., а детето на мъжа ще взима ежемесечна стипендия до завършване на средното си образование чрез благотворителния фонд на КНСБ "Проф. д-р Желязко Христов", създаден да помага на деца на загинали работници. Това съобщиха от синдикалната организация.

Ще бъде подпомогнато и семейството на другия мъж, който е пострадал при инцидента и е с 80% изгаряния.

Ръководството на синдикалната организация е изразило съболезнования на близките на починалия работник и апелира към работодателите в цялата страна, както и към и органите по контрол на безопасност на труда, да завишат своята бдителност, да инвестират в безопасни условия на труд, защото няма нищо по-ценно от човешкия живот.

Благотворителен фонд на КНСБ "Проф. д-р Желязко Христов" подпомага 45 деца на загинали работници. Всяко едно получава ежемесечна стипендия до завършване на средното си образование. На семействата на загинали или пострадали работници пък се отпуска еднократна помощ.

Няма замърсяване на въздуха след инцидента в "Арсенал" АД, съобщиха за БТА от пресцентъра на РИОСВ в Стара Загора. Замерванията, направени днес по обед, са установили че няма завишения на измерените 26 показателя за качеството на атмосферния въздух в град Казанлък. Резултатите са получени от извънредното измерване с преносима апаратура за аварийни ситуации на Регионална лаборатория - Стара Загора към ИАОС.

Измерването е направено в три точки извън площадката на "Арсенал" АД към най-близката жилищна зона.

 

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно