Стара Загора с награда за обещаваща инвестиционна дестинация

12:00, 15 мар 18 25 527 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стара Загора зае първо място в категорията „Малки региони на бъдещето – ефективност на разходите“ в престижната класация за най-обещаващи инвестиционни дестинации в Европа - "Европейски градове и региони на бъдещето 2018/19". Класацията се провежда от авторитетното издание "fDi Magazine" на "Файненшъл Таймс", а церемонията се проведе във френския град Кан, съобщи БНР.

Стара Загора е начело в категорията на малките региони с население по-малко от 1,5 милиона жители. Тази година Стара Загора изпреварва Русе, следвано от Скопие, Бургас, Пловдив, Варна, Срем (Сърбия), София-област, Каунас (Литва) и София-град. 

Наградата от главния редактор на списанието Кортни Фингър получи заместник-кметът на Стара Загора Красимира Чахова, която разказва че церемонията е била семпла и делова. "Наградата дава възможности за позициониране на Стара Загора на европейските инвестиционни пазари", каза тя.

Месец преди церемонията излезе от печат брошурата „Готови за бизнес - Инвестиционна дестинация Стара Загора”, изготвена от екип на АРИР-Стара Загора по поръчка на Община Стара Загора. Хартиеното издание е на английски език. В електронен вариант то е публикувано на български и немски език.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама