Нов дом за щъркелите от село Бял Извор за близо 3 000 лева

16:30, 19 мар 18 25 618 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Щъркелово гнездо, разположено на куполния покрив на църквата "Успение Богородично" в старозагорското село Бял Извор, беше свалено принудително. До там се стигна заради увреждането на голяма част от покривната конструкция на православния храм и наложените спешни ремонтни дейности. 

Между 2 и 3 000 лева е отпуснала община Опан за преместването на щъркеловото гнездо и направата на платформа за нов дом на семейството щъркели, поясни кметът на общината инж. Генчо Колев.

Големият интерес от страна на граждани и природозащитници за съдбата на щъркеловото гнездо възмути кмета Колев, който във написа във Facebook, че нашето общество влага прекалена енергия за това какво става с щъркелите, кучетата и „щастливите кокошки“, а е малко загрижено за това как хората живеят. 

"Ей, хора от разни бюрократични инстанции и организации, остана ли сред нас малко човещина, за да помислим и малко за хората, които по нещастие живеят в тази страна и при тези измислени правила и приоритети", написа в социалните мрежи инж. Генчо Колев.

Специално за Радио Стара Загора той допълни, че от 13 села на територията на общината само в три никога не е имало православен молитвен дом - Кравено, Средец и Ястребово. През изминалата 2017 г. в село Кравено е открит православен параклис.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама