Засега няма затворени пътища заради снега в Североизточна България

10:50, 22 мар 18 25 1209 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Спокойна е обстановката по републиканските пътища в Североизточна България, съобщиха дежурните в Областните пътни управления. Вали слаб сняг, новата снежна покривка засега е около 2-3 см., очаква се да достигне 10-15 см, съобщи БНР.

В Шуменско три машини обработват настилката по автомагистрала „Хемус“, а в Разградско са пуснати 7 коли в района на община Исперих. 23 машини почистват и лугират пътищата в Търговищка област. Затворени заради снега участъци няма, но остават ограниченията заради свлачища. 

През Котленския проход до 27 март няма да се допускат автомобили с тегло над 12 тона, по пътя Лиляк-Александрово забраната е за превозни средства над 5 тона, а по пътя Капище-Банковец, където се прави ремонт на моста – над 3,5 тона. 

Единствено в Силистренска област не вали сняг, пътищата са мокри и хлъзгави, настилките се обработват от 10 машини. Температурите в Североизточна България тази сутрин са от минус 3 до 0 градуса.

Движението в Старозагорска област е без ограничения. Мокри, заскрежени и обработени са пътищата на прохода „Шипка“. Видимостта е добра, движението е без ограничения. Заледени и обработени са пътните настилки и на Прохода на Републиката. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама