Иззеха монети с културно-историческа стойност в Старозагорско

12:50, 23 мар 18 25 458 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на престъпления, свързани с държане и отчуждаване на обекти, представляващи културно-историческа ценност, е проведена на територията на Стара Загора. В акцията са участвали служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР-Стара Загора. 

При извършени процесуално-следствени действия - претърсване и изземване в дома на 20-годишен мъж в с. Овощник, общ. Казанлък, са намерени и иззети множество старинни монети, предмети и детектор за метал. Открити са още 4 стъклени буркана, съдържащи суха тревиста маса, за която след извършена експертиза е установено, че е наркотично вещество – марихуана, с общо тегло 63,699 г., както и специално изработен шкаф, оборудван с 2 нагревателни лампи и 4 електрически вентилатори. 

В хода на операцията бил проверен и апартамент в Казанлък, обитаван от 20-годишен мъж от същия град. Оттам криминалистите иззели множество римски и тракийски монети, старинни предмети и детектор за метал. Предстои извършване на експертизи на иззетите вещи и монети. 

По случаите са образувани досъдебни производства за престъпления по чл. 278, ал. 6 от НК, чл.278а ал.1 от НК и чл. 354а, ал.3 от НК. Работата по доказване на цялостната престъпна дейност на мъжете продължава.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама