Опера с кукли в Стара Загора - за първи път в България

18:30, 28 мар 18 / Култура 25 671 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Уникална за страната ни продукция ще представи Оперният театър в Стара Загора съвместно с Държавен куклен театър в града. Приказната „Турандот“ на Джакомо Пучини ще бъде изиграна на сцената на Държавната опера съвместно от двете културни институции, които обединяват усилията си в премиерния спектакъл на 29-ти март от 19 часа.

В България опера с кукли ще бъде показана за първи път. В чужбина има такива опери, но пък там оперните певци и музиката са на запис, каза Огнян Драганов, директор на Държавна опера – Стара Загора и режисьор на продукцията, предаде БНР.

Диригент на спектакъла е Владимир Бошнаков, солисти са Драгана Радакович от Сърбия в ролята на Турандот, а Дарио ди Виетри  от Италия в ролята на Калаф. Сценографията и костюмите са на Каталин Арборе от Румъния.

„Нашите актьори са поливалентни и освен с куклите са се заели и с други пластични задачи в спектакъла. Много отговорно подхождаме и за нас това е голяма авантюра“, каза Дарин Петков, директор на Държавен куклен театър Стара Загора.

Билетите за първата премиера вече са изчерпани. Затова на 12 април също от 19 часа е предвидена втора премиера на „Турандот“. В главната роля на Турандот солист ще бъде Таня Иванова. Диригент ще е Найден Тодоров. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама