В Павел баня искат ремонт и радари на Подбалканския път

08:50, 29 мар 18 25 727 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За ремонт на основен републикански път и поставяне на стационарни радари за контрол на скоростта ще настояват общинските съветници в Павел баня. Става дума за път ІІ-56, който минава през населените места Горно Сахране, Павел Баня, Турия и продължава в област Пловдив.

На заседанието на местния парламент в четвъртък ще бъдат гласувани две декларации с конкретните искания, предложени от председателя на общинския съвет Шендоан Халит. Едната ще бъде изпратена до компетентните държавни органи за нуждата от спешен ремонт на републиканската пътна мрежа в общината и по специално на път ІІ-56. 

Халит обясни, че този път е основен за курортния град, а особено след зимния сезон пътят е осеян с нови и по-големи дупки, което не допринася за доброто впечатление на туристите и създава постоянно неудобство на жителите на града, съобщава БНР.

Ще бъде гласувана и втора декларация, с която се иска поставянето на три стационарни камери за контрол на скоростта на Подбалканския път в района на село Манолово, Габарево и на разклона за Павел баня, обясни Халит. Повод за декларацията е станалото преди десет дни поредно произшествие на пътя в село Манолово, при което е блъснато дете на пешеходна пътека, каза Шендоан Халит.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама