Започва ремонт на пътя между гълъбовските селата Обручище и Медникарово

08:50, 28 мар 18 25 817 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Започва ремонтът на пътя от гълъбовското село Обручище в участъка до село Медникарово“, съобщи директорът на Областно пътно управление Стара Загора инж. Илия Златев за БНР.

Вчера жителите на Обручище блокираха пътя Гълъбово-Медникарово за около час. Недоволството им е заради разбития път, множеството дупки по него и липсата на ремонт в последните десетилетия.

Пътят осигурява достъп до две големи предприятия от минно-енергийния комплекс „Марица-изток“, ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3″ и рудник „Трояново-3“.

„В този участък се намират и няколко големи села от община Гълъбово и това ми дава основание  да бъда оптимист, че ще бъдат осигурени средства за ремонт на пътя“, каза още инж. Илия Златев.

Още през април започва изкърпването на появилите се деформации вследствие на зимата по републиканската пътна мрежа първи и втори клас в област Стара Загора, заяви още инж. Илия Златев. Ще бъдат ремонтирани дупките по подбалканския път Гурково-Казанлък, пътят от връх Шипка през Казанлък и Стара Загора до Димитровград, както и второкласният републикански път II-66, който свързва Чирпан, Стара Загора, Нова Загора. Приоритетно ремонти ще бъдат извършени и по АМ „Тракия“ на територията на област Стара Загора.

Тази година се работи и по два много важни обекта, финансирани по Оперативна програма „Региони в растеж“, каза още инж. Златев. В късна есен ще бъде завършен пътят Стара Загора-Раднево и ще започне ремонтът на отсечката Чирпан-Зетьово-Димитровград-Симеоновград.

Разширяването на съществуващата пътна връзка между магистрала „Тракия“ и Стара Загора в участъка от летището до града ще остане за следващата година, тъй като за отсечката ще са необходими 25 млн. лева, които не са предвидени в бюджета за тази година, каза още инж. Златев.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама