Общинският съвет решава ще стане ли Стара Загора център на Вселената

11:10, 29 мар 18 25 455 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Около 60 предложения обсъжда на редовно заседание старозагорския общински съвет. Най-любопитната точка в дневния ред е даването на съгласие за създаване на монумент „Стара Загора – център на Вселената“ и развиването му като туристическа атракция. Ако общинските съветници одобрят предложението, ще бъде обявен конкурс за изготвяне на знак „Център на Вселената“, съобщи БНР.

На заседанието, което започна тази сутрин, Общинският съвет вече подкрепи регистрацията на индустриална зона "Загоре". Точката бе включена допълнително в дневния ред на сесията. "За" регистрацията гласуваха 41 от общинските съветници. 

Още в началото на седмицата председателят на Общинския съвет Таньо Брайков разкри, че няколко чуждестранни инвеститора вече са проявили интерес към бъдещата зона „Загоре“. По думите му кметът на Стара Загора вече е възложил и е направена оценка на непаричната вноска на „Загоре“. 

Заключенията на вещите лица са готови, приети са от Агенцията по вписванията, а за да се регистрира индустриалната зона е необходима т.нар. санкция на Общинския съвет, обясни Брайков.

Капиталът на индустриалната зона „Загоре“ e 4 857 646 млн. лева, допълни той и припомни, че Националната компания ще участва с финансов ресурс, а Общината ще апортира 115 дка земя, която се намира на терена на бившето опитно поле в кв. „Зора”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама