Ден на отворените врати в Районен съд-Стара Загора

12:00, 15 апр 18 25 582 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районен съд в Стара Загора организира на 18 април. „Ден на отворените врати” от 11.00 часа, зала №7, ет. 2 - Съдебна палата, бул. „М. М.Кусев" №33. Участие ще вземат съдии и ученици от ГПЧЕ „РОМЕН РОЛАН“ и СТРОИТЕЛЕН ТЕХНИКУМ „ЛУБОР БАЙЕР“

Инициативата се осъществява с цел популяризиране дейността на съда, повишаване правната култура на гражданите и е във връзка с 16 април – Ден на българската Конституция, професионален празник на юристи и съдебни служители.

Гост на Деня на отворените врати на Районен съд ще бъде Александра Цветкова, директор на Фондация „ЛИБРе“ и експерт по правни аспекти на информационните технологии и защита на личните данни.

Публичната лекция на г-ца Цветкова е насочена към подрастващите - гости на събитието, и ще има за цел да повиши тяхната осведоменост по въпроси в областта на неприкосновеността на личното пространство, защитата на данните и значението на информацията, която споделят за себе си онлайн, кой има достъп до нея и
дали публикуват информация за себе си, която не искат други хора да знаят.

Лекцията ще се фокусира върху съвременните технологии и как свързаните и „умните“ устройства влияят върху възприятията на децата и променят тяхното ежедневие и това на техните родители и приятели, и как те могат да адаптират поведението си в електронното пространство с цел по-добра защита на своите данни и репутация.

Представянето ще бъде допълнено от Стефан Чертоянов, ИТ експерт към Районен съд, който ще илюстрира конкретни практически стъпки за повишаване на сигурността при ползване на акаунти в социалните мрежи и приложения за обмен на инстантни съобщения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама