Форум за траките, рода Дуло, Атила и богомилите край язовир Копринка

18:30, 10 апр 18 25 669 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Форум и събор за древното познание и сила на българите, траките, рода Дуло, Атила и богомилите ще се проведе край язовир Копринка от 12 до 15 април. Мястото на тазгодишното издание на проявата е избрано заради силата и енергията на природата и загадъчния град на траките "Севтополис", съобщават организаторите от фондация „Виделей. 

Председателят й и водещ на предаване по една от бургаските телевизии Асен Асенов обясни, че събитието ще премине под формата на беседи, лагерен огън, песни и танци.

Събитието се провежда за пети пореден път. След много успешните прояви на форума в гр. Шумен и гр. Велики Преслав, тази година се организира в столицата на траките гр. Казанлък. Идеята за провеждането му около сакралния древен град Севтополис се ражда от известния писател и изследовател Христо Буковски заедно със създателя на тези събития и култов водещ на езотеричното предаване "Последни Дни" Асен Асенов. Това е естествено продължение на инициативата за съхранение и разпространение на българския дух и култура с начало 2004 г., възникнала като като поредица от предавания, семинари, събори, беседи и пътешествия. 

Събитието е с вход свободен и ще се провежда в два етапа. Първият е с лекционна част -  беседи, представяне на автори в голямата зала на Дома на Културата "Арсенал" гр. Казанлък. Втория етап е след 18:00 ч. и се провежда на брега на язовир Копринка около два хотела, в които се настаняват участниците и гостите. Той включва три вечери с музилакно-фолклорна програма, лагерни огньове, беседи под звездите, самодейни изяви, замесване и изпичане на специален жив хляб по зодии с вода от 11 манастира построени върху древни светилища, тракийски ритуал, разходки в борова гора и язовирната стена, плаващи огньове във водата на язовира и изненади.

Това са и местата за провеждане на сутрешните събития като дихателни и здравословни практики, енергийни упражнения и Паневритмия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама