Разкриха лаборатория за производство на наркотици (СНИМКИ)

14:30, 10 апр 18 25 532 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

 

Специализирана полицейска операция по пресичане на производството на наркотични вещества е проведена на 5 април от служители на сектор „Криминална полиция” при РУ и сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Силистра под ръководството на Главна дирекция „Национална полиция”.

Разследвайки сигнал за производство и разпространение на дрога, силистренските криминалисти придобили информация за доставена в Стара Загора пратка с метамфетамин на 43-годишен криминално проявен, който е задържан.

Полицейските служители са претърсили домовете на двама мъже в село Айдемир. При претърсването в жилището на първия били намерени домашна лаборатория и химични вещества (прекурсори), необходими за производството на метамфетамин (пико). На адреса били открити още газови котлони, бутилки с газ, маска за лице с филтри, електронни везни, фолио, полиетиленови самозалепващи се пликчета, филтри, колби, фунии с различни размери и др. Намерени и иззети били 14.7 г метамфетамин, 30.9 г канабис и 12 пакетчета фолио, съдържащи прахообразно вещество.

В хода на по-нататъшните действия криминалистите извършили претърсване в дома на 28-годишния айдемирец, където намерили и иззели 3,4 г метамфетамин, прекурсори, стъклени съдове и нагреватели. При извършения личен обиск у мъжа били открити 0.9 г канабис и 0.4 г амфетамин.

На този етап на разследването се смята, че двамата мъже в съучастие са произвеждали и разпространявали наркотични вещества на територията на страната. Те са известни с подобни прояви, като 31-годишният е в изпитателния срок на условно предсрочно освобождаване от затвора по ефективна присъда за същото престъпление.

Двамата са задържани с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража”, работата по случая продължава.



 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама