Прокуратурата погва органите на реда заради случая с рали състезателя

11:30, 18 апр 18 25 1126 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжната прокуратура във Варна започна проверка по случая с издирвания пет години от Интерпол Николай Георгиев за документална измама. Рали състезателят помете шестима зрители по време на състезанието край Шумен и се предаде сам след катастрофата. 

45-годишният мъж е осъден на три години лишаване от свобода за длъжностна измама в особено големи размери. 

Прокуратурата ще проверява работата на органите, в чиито задължения влиза да открият и задържат осъдени хора. Търсен ли е бил, адекватни, навременни и правилни ли са били действията на служителите от органите на издирването са част от въпросите, на които прокуратурата ще търси отговор и отговорност, съобщава БНР. 

„Ще извърша лична проверка на всички факти и обстоятелства и най-вече на това – какви действия са предприели службите, които е трябвало да го издирят”, заяви окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров, съобщи NOVA. Той обясни, че въпреки влязлата си в сила присъда, Николай Георгиев е обикалял Испания и Англия.

„В Испания е засичан за разпространението на наркотици, в Англия – за банкови измами", заяви Владимир Чавдаров. У нас след осъждането си Георгиев изчезнал. „Било е възложено на органите на МВР да продължат с неговото фактическо издирване”, обясни прокурорът.

От година и половина Георгиев се състезава за варненски рали клуб. Има своя визитка в официалния му сайт и доста успехи. Пътувал, регистрирал се по хотели, проверявали ги полицията.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама