Започва ремонт на отсечката Пловдив-Стара Загора на АМ „Тракия“

07:30, 08 май 18 25 1012 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От днес започва ремонтът на магистрала „Тракия“ между Пловдив и Стара Загора, съобщи управителят на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов. Отсечката не е рехабилитирана от пускането й в експлоатация през 1995 година.

"Участъкът от 134-ти километър до 168-ми километър 23 години не е ремонтиран. Ще направим всичко възможно тежкото движение да го свалим между двата пътни възела "Плодовитово", което го направихме миналата година, и пътен възел "Пловдив-Изток", така че максимално да разтоварим движението в този участък за леко движение и за автобуси и до края на юни да приключи", каза инж. Дончо Атанасов.

Освен преасфалтиране в участъка от 133-я до 155-я километър се предвижда отводняване и подмяна на мантинелите и пътните знаци. Ще се работи поетапно, като първо ще се ремонтира платното към Бургас, а движението на леките автомобили ще бъде двупосочно в лентата към София.

Движението в участъка от 133-я до 155 километър между Пловдив и Чирпан ще бъде ограничено. Движението в посока Бургас ще се пренасочи към пътен възел Пловдив-Изток, по стария път 1-8, ще стига до село Поповци и от там ще се качва на второкласния път номер 66. 

И на пътен възел Плодовитово, тежкотоварните камиони обратно ще слизат на магистралата. От същото място ще се отбива и движението в посока София. Като отново на пътен възел Пловдив - Изток тировете ще могат отново да се качат на магистралата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама