Джузепе Консоло, адвокат на Сергей Антонов, разговаря с държавния глава

14:00, 11 май 18 25 953 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

България цени високо Вашата гражданска смелост и проявеното мъжество в онези дни на Студената война, когато опровергаването на т.нар. „българска следа“ в атентата срещу папа Йоан Павел II беше идеологически забранено. Това заяви държавният глава Румен Радев, който се срещна с проф. Джузепе Консоло, адвокат на Сергей Антонов по време на съдебния процес срещу българските граждани, обвинени за съучастничество в подготовката на атентата срещу папа Йоан Павел II. 

Джузепе Консоло е професор по конституционно право в Университета „Гуидо Карли“ в Рим и е на посещение в България за премиерата на книгата си „Атентатът срещу папата. Истинската история“.

„Благодаря Ви от името на целия български народ. Времето отминава, но този случай винаги ще се помни в България. Не става въпрос само за противопоставянето от времето на Студената война, но тогава беше заплашена честта на един малък, но достоен народ,“ подчерта държавният глава.

„Приемам тази среща с българския президент като знак за решимостта на българския народ да заличи онова, което макар и малцина вече, наричат „българска следа“ в атентата срещу папата“, заяви Джузепе Консоло. 

Книгата на Джузепе Консоло ще бъде представена днес в София, а след това и в Пловдив и Стара Загора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама