Продължава изложението на селскостопанска техника в Стара Загора

13:50, 17 май 18 25 681 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Селскостопанска техника на над 200 фирми ще могат да видят посетителите на АГРО БАТА на летището в Стара Загора до утре, 18 май.

То се организира от Българската асоциация на търговците на агротехника (БАТА) и тази година ще премине под знака на иновативното земеделие, предаде ''Фокус''.

Представени са най-новите достижения на селскостопанската техника на площ от 36 500 кв. м. За пръв път тук е показана най-голямата самоходна пръскачка в света Рубикон 9000.

"Модерно земеделие  не може да се развива  без съвременна техника. Необходимо е плавно, но трайно подновяване с нови по-модерни, надеждни и качествени трактори и зърнокомбайни, което би разгърнало мащабите за по-високопроизводително селско стопанство в България", заяви заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев при откриването на изложението.

„БАТА АГРО“ е най-мащабното селскостопанско изложение в страната. С всяка година се увеличава международното участие, фирмите изложителки и посетителите“, каза Даниел Минев, председател на Управителния съвет на БАТА АГРО.

Той благодари на местната власт за подкрепата, която прави възможно провеждането на форума и обеща надграждане всяка година.

„Няма как да се развива модерно селско стопанство без съвременни начини на производство и обновяване на техниката“, подчерта зам.-министър Атанас Добрев.

Той съобщи, че в момента у нас има 8623 нови колесни трактора и 1351 нови зърнокомбайна. По подмярка 4.1 – „Инвестиции в земеделски стопанства“ са подписани 1440 договора на стойност 1, 3 млрд. лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама