Избират Царица Роза в Казанлък

12:40, 18 май 18 / Любопитно 25 800 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

26 момичета ще се борят за короната на 50-тата Царица роза в Казанлък, съобщи БНР.

Конкурсът-спектакъл ще се проведе тази вечер от 19 часа в Дома на културата Арсенал. С традиционният избор на най-красива абитуриентка започва и тазгодишния 115-ти Фестивал на розата в града.

Специалният петъчен ден започва от 17,00 ч. в уникалния Музей на розата, където модният дизайнер Мариела Гемишева ще представи проекта „Модни обекти в цветовете на розата”. Цветната експозиция е вдъхновена от очарованието на красивото цвете и невероятната атмосфера на музея.

На откриването на модната инсталация се очаква да уважат близо 70 красавици от славното минало на конкурса в Казанлък, които първи ще разгледат новите рокли за Царица Роза 2018 и нейните подгласнички, изработени от Мариела Гемишева.

Сред експозицията на единствения по рода си музей на Балканите хубавиците на Долината на розите и на тракийските царе ще присъстват на представянето на първия албум, събрал техни фотоси и спомени от незабравимите емоции на коронясването и избора на подгласнички на Царица Роза. Царствената дамска компания ще се отправи заедно към Дома на културата в Казанлък, където трябва като жури за първи път да посочи следващата, 50-та носителка на авторитетната корона Царица Роза 2018.

За всички, които не успеят да гледат конкурса – спектакъл в залата на Културния дом от 19,00 часа поради огромния интерес от Община Казанлък ще дадат възможност спектакълът да бъде видян на открито с директно излъчване на видеостена в парк „Розариум“.

Почетен гост на конкурса по традиция ще бъде японският посланик. Водещ на спектакъла ще бъде Христо Бонин, който е родом от Казанлък, а концерт ще изнесе Васил Петров.

Официално Новата Царица ще бъде коронована на церемония на 1 юни на празника на Казанлък, а на 3 юни ще поведе и шествието, което бележи и кулминацията на Фестивала на розата. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама