Книжна борса подпомага приютите за кучета в Стара Загора и Казанлък

18:00, 07 юни 18 25 705 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Благотворителна инициатива „Подай лапа – дари сърце“ инициира носителката на приза Царица Роза 2011 Симона Петкова. Идеята се заражда след празничното шествие в Казанлък, в което тази година за първи път участваха 9 кучета от приюта за животни, водени от доброволци, с надеждата да им бъде намерен дом.

В социалната мрежа се продават книги на символична цена в помощ на приютите в Стара Загора и Казанлък. Само в първия ден на благородната кампания бяха събрани 345лв., а в кампанията се включиха десетки популярни личности – кметът на Стара Загора Живко Тодоров, кметът на Казанлък Галина Стоянова, видният кардиолог проф. Генчо Начев, народните представители Маноил Манев и Борис Кърчев, президентът на женския баскетболен клуб „Берое“, алпинистът Атанас Скатов, фондация „Чудомир и др.

В рамките на инициативата първото дарение е вече доставено. То е на стойност 200 лв, по желание на дарителите, е за старозагорския приют, където след консултация са дарени консервирана храна, с която да се дават обезпаразитяващи хапчета и гранули за малки кученца.

Пълна информация за каузата може да намерите във Фейсбук на страницата „Книжна борса в подкрепа на бездомните животни“, уточни пред БНР инициаторката Симона Петкова.

Всеки закупил книга може да преведе парите чрез дарение на: IBAN: BG41FINV91501216131262 BIC:FINVBGSF - Първа Инвестиционна банка
Фондация Animal Hope Bulgaria- Kazanlak или PayPal [email protected]

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама