Събарят старо училище в Новозагорско, не казват на местните защо

18:10, 28 юни 18 25 637 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Село Новоселец е между Сливен и Нова Загора. В местното училище „Петър Берон” идвали стотици деца от близките села. Сега тъне в разруха, а от сградата са останали руини. От близо месец работници събарят сградата, съобщи bTV.

Работниците обясняват, че сградата била опасна, но имат предупреждение от техния шеф да не говорят повече и да не дават информация.

На метри от училището е кметството. На въпроса защо събарят сградата и какво ще се случи после кметът на селото Силвия Димитрова не отговаря, както правят и други служители на кметството.

Опити да разберат какво се случва със сградата многократно са правили и хора от селото. Иванка Пенкова и съпругът й Динко Пенков са завършили  училището през далечната 1952 г.

„Между нас само чуваме, че ще го взема някой, не знам какво щял да прави, паркинг за международни коли ли, всеки дрънка,а никой не знае ...”, обяснява мъжът.

Училището е изградено през 1926 г. с доброволен труд на няколко поколения, разказва Димка Иванова. 40 години от живота на бившата учителка минават тук. Днес тя обвинява местната власт ,че решават съдбата на сградата еднолично.

Според кмета на Нова Загора сградата трябва да бъде съборена,защото е опасна. На мястото щял да бъде изграден парк.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама