Задържаха трима за множество кражби на автомобили при акция в област Стара Загора

14:25, 29 юни 18 25 614 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 26 и 27 юни от служители на полицията в Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на престъпления, свързани с противозаконно отнемане на МПС.

В хода на операцията са задържани три лица от Свиленград, за които има данни, че са съпричастни към извършени кражби на леки автомобили на територията на Област – Стара Загора и в страната. 

Проведени са процесуално-следствени действия – претърсване и изземване на лек автомобил, с който са се придвижвали лицата, при които са намерени и иззети инструменти за взломяване, заготовки за контактни ключове на автомобили и други вещи, съотносими към извършваната престъпна дейност.

При проведени оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия в населени места извън Област – Стара Загора, са намерени и иззети лек автомобил „Mazda CX5“, обект на престъпление и лек автомобил „BMW X6“. 

Проверява се съпричастността на лицата към други две кражби на леки автомобили “Mazda CX5“, извършени в началото на 2018 г. в Стара Загора, за които са образувани и се водят досъдебни производства.

Трите лица са задържани първоначално за срок до 24 часа. На две от тях с постановление на РП-Стара Загора е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок от 72 часа, като предстои внасяне на искане до РС-Стара Загора за налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Работата по установяване и доказване на цялостната им престъпна дейност продължава. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама