Сформираха младежки екопатрули в Казанлък

16:30, 06 юли 18 25 503 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Казанлък вече действат първите общински еко патрули от момичета и момчета от местните училища. Вчера на церемония в община Казанлък бе даден старт на инициативата. На срещата с дeцата и техните родители по инициатива на Кмета на Казанлък Галина Стоянова бяха представени основните насоки за тяхната предстояща работа, а именно – наблюдение за опазване на любимите места за отдих на казанлъчани, облагородяване и почистване на междублокови пространства и градинки, поддръжка на общинската собственост.

12 момичета и момчета на възраст от 15 до 29 години, с отличителни знаци за Младежки общински патрул предстои до края на месец септември да подпомогнат срещу заплащане усилията на Община Казанлък за опазване на общинската собственост и нейното стопанисване главно в източните и западни райони на града, където са изградени нови зони за отдих, както и парковете „Розариум“ и „Тюлбето“. В своята работа те ще бъдат подкрепяни от охранителната фирма, с която работи Община Казанлък и децата получиха основни инструкции за общуване с нарушителите и охранителите.

Кметът на Казанлък поздрави младите си летни колеги: „Много разчитаме на вас да ни помогнете да научим казанлъчани, че никой на никого не е длъжен, защото всичко се създава от нас, с нашите средства, но след това трябва и да се поддържа. Грижата за средата, в която живеем е грижа на всеки от нас.“, каза Галина Стоянова и похвали ентусиастите.

Първите общински патрули ще помагат на Община Казанлък за по-чисто и хубаво лято в града под мотото „Усмихни се на природата, за да ти се усмихне и тя!“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама