Горещият телефон на Общината в Стара Загора е приел над 100 сигнала за три дни

12:55, 16 юли 18 25 572 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора от 13 до 15 юли са отчетени близо 100 сигнала. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Граждани са подали информация за над 30 неправилно паркирани МПС в града. Акт за установяване на административно нарушение е съставен заради паркиран автомобил, на общински паркинг, с хасковска регистрация и табела за продажбата му, като към момента не е установен собственикът му.

Оплаквания са постъпили за бездомни кучета в Студентски град, около блок №8, в кв. „Железник“, както и в село Богомилово. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни.

След подадена информация и извършена проверка от екип на общинското звено „Контрол и обществен ред“ са обезопасени две катерушки – люлка и въртележка, в парк „Артилерийски“. Предстои оглед на всички съоръжения, които се използват от деца. Подаден е сигнал за младежи, чупещи съоръжения на детска площадка до блок №172 на ул. „Св. Троица“.

Акт за установяване на административно нарушение е съставен на група граждани, брулещи ябълкови дървета и чупещи клоните им в кв. „Железник“. Множество сигнали са получени за силна музика от заведения и от музикални уредби на открито, както и от струпване на шумни компании в междублокови пространства и паркове. 

Старозагорец се е оплакал от звука на камбаните на Катедрален храм „Св. Димитър“, които се чуват сутрин.

След получена информация на Горещия телефон са взети мерки по ремонт на лампи от уличното осветление и светофарни уредби, както и за обезопасяване на улични шахти. Взети са мерки за премахване на изсъхнали и опасни дървета и клони по сигнали на граждани. 

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама