"Летните музикални вечери" стартират на Античния форум в Стара Загора

11:10, 19 юли 18 / Култура 25 1440 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Традиционните "Летни музикални вечери" в Стара Загора" тази година се откриват тази вечер от 21.00 часа на Античния форум с музикалната драма на Марин Големинов "Нестинарка", информират от пресцентъра на общината.

Следващата вечер /20 юли/ от 21 ч. ще прозвучат на открито любими песни на легендарните "Дийп пърпъл" и "Рейнбоу" със специалното участие на Николо Коцев и "Кикимора" със солист Никола Здравков. Грандиозният концерт е в съпровод на оркестъра на Старозагорската опера под диригентството на Димитър Косев. 

Летните музикални вечери под звездите ще завършат с новия проект на Васил Петров "Swinging rock", който ще бъде представен за първи път на 24 юли от 21 ч. В концерта на певеца участват Военен биг-бенд с диригент капитан Цветомир Василев и оркестърът на Операта в Стара Загора. На сцената с тях ще се качат и Венцислав Благоев - тромпет и флюгелхорн, Владислав Мичев - цугтромбон и Димитър Благоев - китара. Част от военната формация са и момчетата от Overground Brass Band, с които Васил Петров ще изпълни две песни. 

Летния оперен фестивал на Античния форум се провежда с финансовата подкрепа на Община Стара Загора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама