Бюрото по труда в Стара Загора с предложения за работа за младите хора

18:30, 19 юли 18 25 739 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ако сте млад човек на възраст до 24 години и търсите работа, възможностите пред вас са много, както и обученията, в които можете да се включите, съобщават от Бюрото по труда, Стара Загора. Общият брой на работните места, които се предлагат към момента е 182 за 333 длъжности, като поне половината от тях са подходящи за млади хора, съобщава БНР.

При интерес е важно да се регистрирате, като за тази цел са ви нужни документ за самоличност и попълнено заявление-декларация. За да легитимирате своите знания и умения е добре да подготвите диплома за завършено образование, сертификати, удостоверения за професионална квалификация или ключова компетентност. Също така – трудова книжка или друг документ, удостоверяващ трудов стаж и/или професионален опит (при наличие на такъв). 

При регистрацията си младият човек може да представи и CV, а ако няма подготвена трудова биография, експерти от дирекцията ще му помогнат да я изготви.

Стая 101 в Бюрото по труда в Стара Загора (намиращо се на ул. Стефан Караджа“ 8) е мястото, на което се консултират и регистрират младите хора.

Какви са актуалните работни места и програми за обучение в Държавно предприятие "Българо-германския център по професионално обучение“, които са подходящи за търсещите своето първо работно място млади хора, обобщава Анелия Живкова-младши експерт „Трудово посредничество“ към Бюрото по труда в Стара Загора. 

Няколко са и проектите, които дават шанс на младите хора да открият своето призвание и сфера на реализация чрез обучение или стаж:

·  Проект „Нова възможност за младежка заетост“, по който младежи до 29-годишна възраст могат да стажуват или да се обучават на новото си работно място. Времетраенето на трудовия договор по този проект с условие за стажуване не може да е в срок по-кратък от 6 месеца. Обучението е по време на работа, като  наетият младеж се обучава в процеса на работа по определена професия или специалност и трудовият договор се сключва за не повече от 6 месеца, ако не е уговорено друго.

·  Проект „Обучение и заетост на младите хора“ дава възможност на младите хора да се включат в заетост, като преди това могат да преминат обучение по професионална квалификация и /или ключова компетентност в зависимост от нуждите на работодателя.

·  В Бюрата по труда младите хора могат да получат и информация за работа по проекти в страни от ЕС. Мрежата за европейска мобилност EURES предлага програми и за младежка мобилност, например, „Твоята първа работа с EURES“ и „Европейски корпус за солидарност“.

·  Набират се и неквалифицирани работници за включване в 3-годишно дуално обучение за гериатрични асистенти в Германия, в което обучаващите се едновременно се учат и работят.

·  В момента Бюрото по труда-Стара Загора изпълнява проект „Готови за работа“ по Оперативна програма Развитие на човешките ресурси, насочен към повишаване активността и подобряване на възможностите за трудова реализация на младите хора до 29 години, които не работят, не учат и не са регистрирани като безработни в бюрата по труда. Информационната кампания тече в момента, а повече информация можете да намерите на уебсайта на Агенцията по заетостта.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама