Откриха две нови специализации в Техническия колеж в Казанлък

15:10, 06 авг 18 25 565 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Две нови специализации бяха разкрити в Технически колеж – Казанлък.Учебният план по специалността „Технология на машиностроенето“ е конструиран така, че да отрази спецификите на индустриалния профил на Казанлък. За целта са създадени две групи дисциплини, представляващи отделни специализации в обучението. Едната обединява дисциплини, свързани с хидравликата и пневматиката, а другата включва дисциплини под общото название „Използване на металорежещи машини с ЦПУ“. Дисциплините са разпределени в различни семестри като се следва естествената им последователност, а студентите преминават обучение и по двете специализации.
 
Специализацията „Хидравлика и пневматика” дава на професионалните бакалаври широки възможности за успешна реализация не само в Казанлък, но и в цялата страна. Тя обединява трите дисциплини: „Хидравлични и пневматични машини“, „Хидравлични и пневматични задвижващи системи“ и „Експлоатация и диагностика на хидравлични и пневматични машини и системи“. По време на обучението студентите разглеждат подробно кавитацията и смукателната височина при хидравличните машини, устройството и действието на клапани с обемен принцип на действие и др. Изучават основни схеми на задвижване на машини и инсталации в различни области на промишлеността: машиностроене, транспорт, строителство, селско стопанство и др. Също така студентите разглеждат въпроси, свързани с конструкцията, пресмятането и действието на хидравличните и пневматичните задвижващи системи. Изучават и основни алгоритми за диагностика на типови повреди в хидравличните и пневматичните машини, елементи, устройства и задвижващи системи.
 
Другата специализация в Технически колеж – Казанлък, е свързана с използването на металорежещи машини с ЦПУ и е създадена в отговор на обстоятелството, че именно това високотехнологично оборудване е базата на модерното машиностроително производство. „Използване на металорежещи машини с ЦПУ“ осигурява пълноценна подготовка за рационална експлоатация на машините с цел точна, производителна и рентабилна обработка. Дава на професионалните бакалаври широки възможности за успешна реализация. Оператор, технолог, програмист на машина с ЦПУ - това са търсени, уважавани и добре заплатени професии. Специализацията „Използване на металорежещи машини с ЦПУ“ включва четири дисциплини: „Металорежещи машини с ЦПУ“, „Технологични процеси за машини с ЦПУ“, „Програмиране и настройване на машини с ЦПУ“ и „Диалогово и САМ програмиране“.
 
Учебните програми и по двете специализации в Технически колеж – Казанлък, предвиждат множество практически упражнения по всяка дисциплина. 
 
Кандидатстудентската кампания продължа до 28 август, предаде „Дарик“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама