Старозагорци недоволстват заради автомобилни гонки и бездомни кучета

11:40, 14 авг 18 25 967 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 10 до 12 август, са отчетени малко над 100 сигнала. Граждани са подали информация за около 20 неправилно паркирани МПС. За автомобилни гонки е съобщено в района на паркинг на голям хранителен магазин в западната част на града, както и по ул. „Братя Жекови“. 

От бездомни кучета са се оплакали живущи в кв. „Кольо Ганчев“. Постъпил е сигнал и за вероятно изгубено домашно куче, порода „Голдън ретривър“, което обикаля из парк „Артилерийски“. Информацията е насочена към Общинския приют за безстопанствени животни.

Акт за установяване на административно нарушение е съставен на пастир за допускане на крави от стадото му да влязат в пасище на арендатор в село Маджерито.

Увеличават се сигналите за оплакване от граждани през почивните дни за струпване на шумни компании около жилищни сгради в тъмната част на деня. Над 10 са подадените сигнали за силна музика от заведения в града.

Съобщено е и за опасни улични шахти, шум от строителни дейности в апартаменти, както и за замърсяване с едри отпадъци около контейнери за смет. Изразена е необходимост от почистване и косене на треви и храсти по пътя Стара Загора - Нова Загора, разклоните за селата Дълбоки и Горно Ботево.

След получена информация на Горещия телефон е отремонтирано улично осветление, паркомати и светофарни уредби. Взети са мерки за премахване на изсъхнали и опасни дървета и клони по сигнали на граждани, информират от пресцентъра на Община Стара Загора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама