Училище награди отличниците си за националния празник

10:03, 03 мар 17 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Навечерието на националния празник избра Частното средно училище „Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“, за да награди най-достойните си ученици. Те са общо 12 от ІV до Х клас, а Мария Бузева от Vа клас получи и грамота от генералния консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукянчук за първото си място в художествения конкурс, посветен на Освобождението.

Грамотите за отлични резултати в учебната дейност, в областни и национални олимпиади и състезания и за поведение, което служи за пример, бяха връчени от председателя на училищното настоятелство и главен архитект на Варна Виктор Бузев. Към тях децата получиха и ваучери за книги, осигурени от училищното настоятелство.

Наградите бяха раздадени на концерт, с който учениците отбелязаха в аванс 139-годишнината от Освобождението на България от османско робство. Учениците от седмите и осмите класове представиха Вазовата ода „Опълченците на Шипка“. Шестокласниците изпяха Чинтуловата „Къде си вярна ти, любов народна“. Второкласниците припомниха гравираните във всяко българско сърце стихове на Патриарха на родното слово „Аз съм българче“.

Трети март е празник на една историческа победа! Ден на жадувано освобождение! Незабравима дата, дата свещена, изстрадана, чакана столетия! Пътят до свободата преминава през окървавените въстания и завери, през словото на Апостола, през Батак, Вола, Плевен и Шипка, през много рани и сълзите на хиляди майки“, припомни в празничното си слово директорът на училището Пенка Стоева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама