Община Шабла предоставя средства за МИРГ „Шабла – Каварна – Балчик“

12:56, 04 апр 17 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На последното си редовно заседание на Общинския съвет в Шабла съветниците са дали съгласието си да се предоставят средства на МИРГ „Шабла – Каварна – Балчик“ за разработването на Стратегия за месно развитие по Програмата за морско дело и рибарство, 2014 – 2020 година. Във връзка с необходимостта от успешно изпълнение на проекта ще се предостави временна финансова помощ на Сдружението в размер на 14 хил.лв. за изпълнение на заложените в проекта дейности. Предоставените средства ще бъдат възстановени на община Шабла от бюджета на проекта, след неговото отчитане.

Кметът на община Шабла Мариян Жечев обясни,че през декември миналата година е входирано предложението за техническа помощ, което, според него, ще получи безпроблемно финансиране. По този проект е необходимо и трите общини да осигурят финансиране.

Бяха приети още изменения и допълнения на бюджета на община Шабла, касаещи работни проекти за реконструкция на водопровод по улици в Шабла. Кметът разясни, че към работните проекти са добавени няколко улици, за които са осигурени средства от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Рехабилитацията на уличната мрежа ще бъде по Програма Интеррег – България – Румъния.

По програма „Морско дело и рибарство могат да се финансират проекти за реконструкцията на пристанищата във Варна и Балчик. До 21 юни община Шабла може да кандидатства с работен проект за изграждане на лодкостоянка при СО „Кария“ общо на стойност 800 хил. лв., като проектната документация ще бъде в рамките на 20 хил. лв. С одобряването на този проект ще се подобрят условията на труд на рибарите.

Съветниците допълниха програмата за управление и разпореждане с имоти, общинска собственост, за 2017 година, като дадоха съгласието си да се отдаде под наем, чрез публичен търг помещение с площ от 25 кв.м, намиращо се в сградата на Бившата поликлиника за срок от 5 години.

На заседанието се прие и отчетът за изпълнението на Програмата за опазване на околната среда на община Шабла, в това число и на Общинската програма за управление на отпадъците като неразделна част от нея, за 2016 година.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама