Ученик от Шумен ще участва на Националния финал на Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2017

13:42, 04 апр 17 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Красимир Галинов Влков, ученик от СУ "Сава Добрплодни", е един от тримата класирали се за Националния финал на Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2017, който се проведе в събота, във Варна.

По време на Регионалната квалификация на Седмото национално състезание се класираха трима ученици. Победителите са  Красимир Галинов Велков от СУ "Сава Доброплодни" – Шумен, Виктория Бойков Петрова от ОУ "Петко Р. Славейков"-Варна, Енислав Енчев Енчев от СУ "Св. Климент Охридски"-Добрич. Трите деца се класират за националния финал, който ще се проведе на 6 май т. г. в град София. Заедно със своите учители по английски език, те ще участват и в летен езиков лагер през м. юли.

На регионалното състезание във Варна премериха сили в спелуването ученици от Бургас, Обзор, Аврен, Генерал Тошево, Върбица, Никола Козлево, Пет могили, Варна, Провадия, Добрич и Шумен.

На 1 април 2017 г. още седем града бяха домакини на регионалните квалификации, които се проведоха в Сливен, Благоевград, Ловеч, Монтана, Разград, Пловдив и София.

Над 6600 ученици от 304 училища в цялата страна се включиха в училищните кръгове на състезанието, които се проведоха до началото на март месец. Класиралите се на първо и второ място представиха училищата си на регионалните квалификации. Предстои финалът на  Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2017 , на който ще се излъчи националният Spelling Bee шампион.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.

Тази година състезанията се провеждат под наслов “Bе good to others”.  Месец февруари беше обявен за Месец на добрите дела, без значение малки или големи са те или за кого са направени. Организаторите от фондация КОРПлюС насърчиха учениците да се замислят и да открият нуждаещи се от помощ, грижа или внимание, и да направят нещо хубаво за тях.

Състезанието Spelling Bee се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие -КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България” и с подкрепата на Посолството на САЩ, Британския съвет, Тестов и езиков център АВО, и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

 

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама