Граждани „погребаха“ символично „Топлофикация София“ (ВИДЕО)

15:55, 04 апр 17 25 1157 Шрифт:
Автор:

Днес в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) се проведе протоколно обществено обсъждане на предстоящото увеличение на цената на парното и топлата вода, на което членовете на КЕВР и представители на граждански организации и НПО-та обсъдиха представения в комисията доклад за това шоково поскъпване на услугата.

Цветанка Цанева – един от организаторите на гражданския протест, състоял пред КЕВР в София

В същото време долу пред сградата на КЕВР стотици граждани от София и страната излязоха на протест с байраци и хайдушки песни, като главен организатор на проявата беше Федерацията на потребителите в България, част от присъстващите се бяха самоорганизирали за протеста в социалната мрежа Фейсбук.

Мадлен Кирчева – един от организаторите на протеста, организиран и чрез социалната мрежа Фейсбук

„Това шоково поскъпване на парното и топлата вода в София с почти 23% е напълно необосновано“, каза специално за Topnovini.bg Цветанка Цанева – един от основните организатори на протеста.

 

„Аз съм дългогодишен финансист и много внимателно прегледах доклада на КЕВР за това увеличение и съм категорична, че дори при увеличение на цената на природния газ с 30% според параметрите на „Топлофикация София“ увеличението на цената на парното и топлата вода не би следвало да надхвърля 16%, всичко отгоре вече е злоупотреба от страна дружеството-монополист“

На митинга не липсваха и някои по-„екзотични“ протестиращи недоволни столичани

На въпрос на Topnovini.bg какво очаква от този протест и дали той ще промени позицията на членовете на КЕВР за шоковото поскъпване Емил Георгиев – председател на Федерацията на потребителите в България, основен организатор на митинга-протест отговори, че ако КЕВР не преосмисли решението си за това увеличение от следващата седмица неговата организация, като и всички недоволни столичани ще започнат масови протести пред сградата на КЕВР до отмяната на тези икономически необосновани според него цени.

Протестиращите блокираха и трамвайната линия пред КЕВР. Според полицаите, блокирането на пътя на градския транспорт не е било съгласувано с тях.

Друга протестираща пък – Мадлен Кирчева, извади един наръч с некролози с надпис Тъжен помен, в който „опечалените клиенти“ на софийската „Топлофикация“ символично си вземат последно сбогом с нея, след което протестиращото множество разигра истински спектакъл, по време на който гражданите символично я „погребаха“, а отец Георги от с.Бяла „отслужи“ панихида и изпрати дружеството в небитието.

Отец Георги от с.Бяла, който отслужи заупокойна панихида на символичното „погребение“ на столичната „Топлофикация“ по време на митинга-протест

На протеста не липсваха и някои колоритни фигури, като бившият кандидат-президент  и вечен протестър Йоло Денев, който развяваше най-големите транспаранти, детективът-рокер Марин Маринов, който каза, че „протестира като гражданин, въпреки че е не е клиент на „Топлофикация“ и др.

В края на протеста гражданите „погребаха“ омразното им дружествo

[[{"fid":"75066","view_mode":"video_standart","fields":{"format":"video_standart","field_video_description[und][0][value]":""},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"video_standart","field_video_description[und][0][value]":""}},"attributes":{"alt":"Десетки се събраха на протест пред КЕВР","height":526,"width":1000,"class":"media-element file-video-standart","data-delta":"1"},"link_text":null}]]

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама