С „Горски празник“ отбелязаха Седмица на гората децата от ОДЗ „Маргаритка“

16:01, 04 апр 17 25 577 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Горски празник“ с участието на деца от ОДЗ „Маргаритка“организираха директорът на ДГС- Смядово инж. Сава Савов и екипът му във връзка с ежегодното отбелязване на „Седмицата на гората“. Специални гости на събитието бяха пенсионирани служители, работили в стопанството, съобщиха от СИДП.

Празникът започна с музикален поздрав от вокална формация „Мъниста“ към НЧ „Братство-1860“-Смядово. Празникът откриха домакините – инж. Сава Савов и главният счетоводител Диана Гешева, като поздравиха участниците в проявата и изразиха искрената си благодарност към дългогодишния труд и отдаденост на лесовъдите, пенсионирали се в горско стопанство Смядово.

Снимка: СИДП

„Обръщам се към всички вас – настоящи  и бивши колеги, защото съм убеден, че понятие, като бивши лесовъди не съществува и независимо от изминалото време вярвам, че всеки един от вас носи в сърцето си чувството за дълг и отговорност към гората“ – каза още инж. Савов. Възпитаниците на ОДЗ „Маргаритка“ подредиха и изложба в сградата на стопанството.

Снимка: СИДП

На децата бяха раздадени награди, лакомства и сертификати за участие в „Седмицата на гората“, като комплимент от ръководството за проявената инициатива. От своя страна пенсионираните служители, благодариха на инж. Савов за поканата и заявиха, че са горди от факта, че в стопанството работят млади хора, достойно наследили мисията за опазване на българската гора.

По – късно днес  директорът, съвместно с малчуганите и гостите залесиха символично дръвчета в центъра на града заедно с горските служители.

Снимка:СИДП

На децата беше обяснена ползата от залесяването на дръвчетата и задължението на всеки един човек да опазва природата. Мероприятията в стопанството продължават и утре с откриване на кампанията за събиране на стара хартия и хартиени опаковки, която е обявена на сайта на стопанството и ще бъде осъществена в рамките на работния ден.

 

Снимка:СИДП

Мероприятията свързани със Седмицата на гората продължават и в Шумен.

Деца от Детска градина „Брезичка“ и Детска ясла „Звездици“ засадиха дръвчета заедно със служители на ДГС-Шумен. „Обяснихме на децата как да се грижат за фиданките и кога да ги поливат, а те ни зарадваха със стихотворения за гората“, каза старши лесничей Ивайло Тодоров, който е един от най-активните през тази Седмица на гората. Засаждането на дръвчета в Шумен ще продължи и утре в ДГ „Конче вихрогонче“, III ОУ „Димитър Благоев“ и СУ „Сава Доброплодни“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама