Тони Димитрова и Теди Кацарова оценяват талантите в Националния конкурс „Цветен камертон" в Сливен

07:30, 09 апр 17 / Култура 25 283 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

107 певци от цялата страна участват в 14-то издание на Националния конкурс за млади изпълнители на поп и рок музика „Цветен камертон". Изпълнителите са на възраст от 7 до 16 годишна възраст и се състезават в четири възрастови групи.

Жури на тазгодишното издание са певиците Тони Димитрова и Теди Кацарова, композиторите Хайгашод Агасян и Светослав Лобошки, както и преподавателите по музика Веселина Атанасова /V-то училище/ и Невена Николова / XI – то училище/ в Сливен. Детското жури е в състав: Ива, Елена, Венелина, Анна, Стефани, Слав – хористи в детския хор „Дружна песен".

Отличеният  с големия приз Гран При  ще получи статуетка, грамота и парична награда от 300 лева. За всяка възрастова група ще бъдат присъдени малък приз за първенеца, грамоти и парични награди за първо, второ и трето място, както поощрителни и индивидуални награди на организации  и партньори. Всеки певец ще получи сертификат за участие.

От създаването си конкурсът се осъществява  под патронажа на кмета на Община  Сливен. Тазгодишното издание бе открито заместник-кмета по хуманитарните дейности Пепа Чиликова.

Учредители и организатори на фестивала са Община Сливен, Център за подкрепа за личностно развитие - Детски комплекс и Школата за поп и рок изпълнители „Ритъм" при Военен клуб Сливен.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама