Християна Наковска от Разград получи специалната награда на конкурса „Димитър Ненов”

13:10, 09 апр 17 / Култура 25 1767 Шрифт:
Автор:

С награждаване на победителите и галаконцерт приключи шестото издание на националния конкурс за млади пианисти „Димитър Ненов”. Отличията бяха връчени от председателя на Общинския съвет Надежда Радославова. Тя поздрави участниците в конкурса и заяви, че независимо от това какво е класирането днес всеки един от тях е победител. Радославова пожела на младите пианисти вдъхновение, устрем и слънце във всичко, което правят.

Специалната награда на къща-музей "Димитър Ненов" за най-добро изпълнение на произведение на Ненов бе присъдена на възпитаничката на музикалната школа в Разград Християна Наковска. Преподавателката Галина Героева получи специалната награда на НЧ "Развитие 1869" за високи педагогически постижения.

 

В първа възрастова група първа награда бе присъдена на Дамян Стоев от Шипка и Тома Николаев от Казанлък. На втора място е Невена Цанкова от Разград, а на трето са Михаела Михайлова от Силистра и Никол Димитрова от Разград. Наградените в тази група освен дипломи получиха и плюшени играчки.

Победител във втора възрастова група е Ивана Хосровян от Разград. На второ и трето място са Славена Денчева и Дерия Генджева, и двете от Разград. Поощрителна награда получи Павел Колев от Силистра.

Призът в трета възрастова група отива при Християна Наковска, а наградите за второ и трето място получиха Симеон Божилов от Шумен и Адриана Узунова от Казанлък. Поощрителна награда бе връчена на Виктор Димитров от Шумен.

 

В четвърта възрастова група по преценка на журито първо място не бе присъдено. Второто място си поделят двама млади пианисти – Кристина Дончева от Разград и Делян Илиев от Шумен, а на трето място е Тонислав Троев от Шумен.

Първа награда в пета възрастова група също не бе присъдена, а на второ място бе отличен Радомир Янков от Разград.

Победителите в първа възрастова група в категория клавирно дуо са Славена Денчева и Мартина Георгиева от Разград. На второ място са класирани Мелиса и Иляйда Нури от Шумен.

 

В тазгодишното шесто издание на националния конкурс, чиито организатори са община Разград, НЧ "Развитие 1869" и къщата-музей "Димитър Ненов" участваха 20 млади таланти от Разград, Шумен, Силистра и Казанлък. Участниците в проявата бяха оценявани от жури, председателствано от Евгени Желязков и членове Албена Димова и Надежда Милева. Председателят на журито също поздрави момичетата и момчетата за изпълненията и таланта им и им пожела още по-големи успехи на сцената.
снимки: Топ новини

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама