Няма мир в Сирия под властта на Башар Асад

13:12, 09 апр 17 / Свят 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Няма опция за намиране на политическо решение в присъствието на Асад. Той не може да предложи мирно и стабилно правителство“, каза тя пред CNN. Това предаде БГНЕС.

Хейли посочи, че Съединените щати няма да променят политиката си в това отношение. Думите й идват само ден, след като пред Съвета за сигурност тя каза, че САЩ са готови да предприемат допълнителни военни действия в Сирия.

До напрежението се стигна след химическата атака в град Хан Шейхун в провинция Идлиб, отнела живота на десетки цивилни граждани и ранила стотици във вторник. В четвъртък вечер американските военни отговориха на насилието с атака срещу правителствените сили на Сирия.

Президентът на конфликтната страна Башар Асад отрича да има общо с инцидента.

Ако обаче се потвърди, че става дума за химическа атака, това ще бъде сред най-страшните подобни случаи от гражданската война в Сирия, отнела живота на над 320 000 души.

Тамошното правителство официално се отказа от химичния си арсенал и подписа Конвенцията за химическите оръжия през 2013 г., за да предотврати военни действия, след като бе обвинено в нападение извън Дамаск, при което загинаха стотици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама