Абдел Фаттах ал-Сиси: Атаките ще обединят египетския народ

15:45, 09 апр 17 / Свят 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Терористичните атаки в Египет са насочени както срещу християните, така и срещу мюсюлманите, заяви президентът на страната Абдел Фаттах ал-Сиси. Това предаде БГНЕС.

"Този ужас е насочен към цялата ни страна - и срещу християните, и срещу мюсюлманите," каза още държавният глава.

„Атаките допълнително ще обединят египетския народ в стремежа му да се изправи срещу тероризма и да се създаде сигурност в страната", посочи той.

Ал-Сиси даде заповед към всички силови структури "възможно най-скоро да се вземат всички необходими мерки, за да гарантира навременно лечение на всички ранени". Президентът обяви и свикването на извънредно заседание на националния съвет по отбрана. Кървавата трагедия помрачи светлия празник в арабската държава, където от векове живее многомилионна християнска общност. Първият атентат бе извършен срещу храм на 60 км северно от столицата Кайро. Вторият взрив избухна в катедралата „Сан Марко“ в Александрия. Броят на жертвите постоянно нараства. Загиналите от първото нападение са най-малко 27 души, а от второто – над 11. Десетки хора са ранени.

Според властите става дума за терористични актове на атентатори-самоубийци. До момента никоя групировка не е поела отговорност за взривовете. Обект на нападенията са коптите или египетските християни, които днес също отбелязват Цветница. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама