Борисов: За момента стабилността на Балканите минава през България

09:07, 19 апр 17 / Политика 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Имаме ситуация, най-меко казано опасна. Стабилността за момента на Балканите минава през България. Ние сме много важни за Европа. Ако сме истински политици можем да направим много за България. Европа я е страх от Европа, а ние сме на границата с нея.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на влизане в сградата на НС, съобщи БГНЕС.

Преди 6 месеца им дадох властта. Ако те не бяха страхливи, можеха да направят служебно правителство и 6 месеца досега да управляват, ако искаха да управляват. Но напротив – те се скриха и не искаха да управляват, каза той по отношение на опозицията, като оцени, че в това Народно събрание има сериозна опозиция.

На мен ми се случва за кой ли път – за 4-ти, да идвам за първи път в парламента. Залогът ни е държавата. Непрекъснато дърпам юздите на партията ни да бъде по-смирена. Трудно е и много тегаво да си във властта, каза Борисов като уточни, че служебният премиер Огнян Герджиков също е разбрал това.

Аз съм за мир, аз съм за стабилност и много искам всички да прозрем, че нови избори са зле за държавата. Това са по 6 месеца, по 50 млн. лв. – и пак същото.

С президента Румен Радев Борисов заяви, че поддържат смислен контакт. Аз няма да наруша тона. Не партиите – хората да се консолидираме заради председателството. Ние можем да направим много за България. За народа си да го направим – няма значение кой е президент, правителство, заяви лидерът на ГЕРБ. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама