Танцов клуб „Задявка” празнува 10 години с юбилеен концерт в Шумен

10:03, 19 апр 17 / Култура 25 956 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Танцов клуб „Задявка” с ръководители Жечко и Христо Колеви отбеляза своя 10-и рожден ден с юбилеен концерт на сцената на Младежкия дом в Шумен.

Смелото и иновативно начинание за организиране на цялостен концерт само от любители на българския фолклор, беше възнаградено от голям интерес и препълнена зала.

Щастливите участници, над 120 на брой, на възраст от 6 до 66 години, получиха адмирациите на хореографи от цялата страна, официални лица от Областната управа и Община Шумен.

Снимка: Станислав Велчев - Ставел

Развълнуваната публика се потопи в тайните на автентични фолклорни хора от различните етнографски области на България – Шопска, Северняшка, Тракийска, Родопска, Добруджанска, Пиринска.

Всеки танц разказва неповторима история, всяко движение рисува изяществото на богатата българска душевност. Народните хора не са само средство да се поддържа добра фигура и тонус, а и начин да се изразят чувства и емоции, казват танцьорите.

Популяризирането на българския фолклор и приемствеността са основополагащи в мисията на клуб „Задявка” и основна движеща сила в работата им. Многобройните награди от фолклорни фестивали, на които е носител танцовият клуб, са доказателство за високото ниво на клуба и всеотдайността на ръководителите и участниците в него.

Снимка: Станислав Велчев - Ставел

Огромното желание при реализиране на първия концерт даде основание за още по-смела инициатива с организиране и на следващ концерт.

Представянето ще бъде отново в Младежки дом на град Шумен на 10 май от 18.30 часа.

Юбилейният концерт се реализира с подкрепата на ТЕСИ ООД.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама