Корнелия Нинова: Ние сме политическа и управленска алтернатива на ГЕРБ

10:35, 19 апр 17 / Политика 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес поставяме начало на работата на 44 НС. Пожелавам да работим така, че да спазваме току що положената клетва – с всички действия да пазим интересите на народа. Ние сме втора политическа сила. В политиката има принципи – ние сме опозиция. Ние сме политическа и управленска алтернатива на ГЕРБ.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в първата политическа декларация пред 44-ото НС, съобщи БГНЕС.

Нека се обединим за съществуването ни като народ, за националния ни суверенитет и за европейското ни бъдеще, категорична е Нинова.

Близо 1 млн. българи вярват, че БСП носи промяната – няма да ви разочароваме. Поемаме отговорност за вземаме решения за бъдещето на нашите сънародници в момент, когато в света текат сложни геополитически въпроси, подчерта лидерът на БСП.

Тя подчерта, че в дебата за бъдещето на Европа „нашата позиция е, че искаме обединена Европа, да бъде съхранен ЕС“. Сред приоритетите Нинова посочи и външна и вътрешна сигурност на страната ни, промяна на Дъблинското споразумение, създаване на устойчивост, политика на доходите

Изключително е важно да защитим интересите на българите в Обединеното кралство. Референдумът в Турция – ние не се месим във вътрешните работи на други държави, но няма да позволим и на нас да ни се бъркат.

Има още една тема, по която трябва да търсим консенсус – демографската политика, каза Нинова.

Внасят предложение заплатите на депутатите в 44-ото НС да се замразят към датата на приключване на 43-отот НС, със задна дата, обяви Нинова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама