Патронен празник чества СУ „Св. Св. Кирил и Методий” в Добрич

11:00, 19 апр 17 25 803 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес стартират проявите от програмата за честване на патронния празник на средно училище „Свети Свети Кирил и Методий“ в Добрич, съобщиха от учебното заведение. Те са посветени на 145 години от създаването на първото класно училище в Добрич през 1872 г..

Честванията започват днес с участие на ученици от училището в публичен дебат по значима тема, организиран от фондация „Лумос“. На 20 април 100 ученици от 8, 9 и 10 клас ще участват в представяне авторската поетично-музикална композиция „Вечност българска“ на Ема Георгиева със съдействието на преподавателя по музика Сашо Карабельов и с актьорския дебют на нашите възпитаници Деница, Евгени, Евгения, Радостин и Стефани. Тя е с начален час 14 ч. и ще се проведе в читалището в центъра на града.

Празнични инициативи на екипа в начален етап „За всеки по една добрина“ ще се проведат до 28 април в двора на училището. Ще бъдат засадени цветя и дръвчета, ще има рисунки на асфалт, организира се почистване на райони.

На 28 април ще се проведе благотворителен бал на училището в ресторант „България“ с участието на екипа на училището, ученици и родители.

В рамките на отбелязването на патронния празник ще бъде изготвен материал за Светите братя Кирил и Методий, турнир по народна топка, по волейбол и футбол, шахмат, математическо състезание.

Подготвят се празнични инициативи на екипа в начален етап „За всеки по една добрина“ - изготвяне на книжки, проекти, презентации и изложби, посветени на Светите братя. Ще бъде експонирана изложба: „Природата и ние“ с проекти на ученици от прогимназиален етап

Литературно четене „Ден на словото“ ще се проведе на 9 май с представяне на лично творчество и на откъси от изучавани произведения. По училищното радио „Валерия” ще бъдат излъчени песни и стихотворения на чужди езици.

На 11 май ще бъдат поднесени цветя пред паметната плоча на първото в Добрич класно училище в  двора на храм „Света Троица“. След това учениците ще преминат в празнично шествие до паметника на Светите братя Кирил и Методий.

Училищно тържество с кратка литературно-музикална програма и награждаване на ученици- първенци, ще се състои от 10 часа на 11 май пред паметника на Св. Св. Кирил и Методий.

Празниците ще завършат с изпращане на абитуриентски випуск 2017 г. на 15 май.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама