Над 60 участници в 5-та студентска научна конференция „Екология и околна среда”

11:54, 19 апр 17 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

65 студенти и ученици ще участват  в студентската научна конференция „Екология и околна среда”, чието пето издание ще бъде открито на 21 април, петък. Началото е в 12,30 часа в Аулата на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”. Организатори са Шуменският университет, Факултетът по природни науки и катедра „Биология”.

Във форума ще участват ученици от СУ „Сава Доброплодни”-Шумен, студенти от университета-домакин, от Лесотехническия университет, от Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания към БАН, Софийския университет „Свети Климент Охридски”, Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, Медицинския университет „Проф. д-р П. Стоянов”-Варна, от Държавния педагогически университет на Дагестан и от Природонаучния музей във Варна.

Пленарната лекция е на тема „Традиционните хранителни продукти и запазване на екологичното равновесие в екосистеми с антропогенно въздействие” и ще бъде изнесена от Цветан Димитров от сдружение „Асоциация зелено сирене Черни Вит” от 12,45 часа в Аулата на висшето училище. След нея студентите ще работят в секция „Екология, Околна среда и антропогенни въздействия”, модератор е доц. д-р Николай Начев.

В 16 часа е постерната сесия и дегустация на зелено сирене. Ученици от СУ „Сава Доброплодни” с ръководител Виолета Петрова ще представят изложба с рисунки на тема „Земята е нашият дом”, а ученици от ППМГ „Нанчо Попович” в Шумен с учители Гергана Христова и Миглена Базелкова ще покажат 3D-модели в изложба „Природата е в нашите ръце”. В програмата на конференцията е и откриване на фотоизложба „Животните през обектива на зоолога” на гл. ас. д-р Виктор Василев.

В 17 часа участниците в конференцията ще отбележат заедно Деня на Земята като засадят плодно дръвче шестил, подарък от Североизточното държавно горско предприятие. В 17,30 часа ще бъде излъчен учебният филм за херпетофауната на Североизточна България „Мистериозните чужденци: влечугите”.

Целта на конференцията е да даде възможност за изява на докторанти, студенти и ученици с научни интереси в областта на екология и опазването на околната среда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама