Проблем с първолаците, пак събираха директорите на училища в столичния "Лозенец"

12:03, 19 апр 17 25 445 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Директорите на училища в столичния "Лозенец" отново се събираха, за да решат проблемите със записването на първолаците. Това заяви пред Topnovini.bg. общинският съветник от Политическа група 5 Венцислав Мицов. Критериите за записване бяха променени от Столична община, но се оказва, че това не е решило проблемите с опашките в столичните школа. Освен общинските правила, на директорите бяха дадени правомощия за допълнителни критерии, което отново създава проблеми и опашките от родители не изчезнаха, видя репортер на topnovini.bg. Особено проблематично се оказа районирането на Лозенец. 

В тази част на София има сериозни проблеми със записването на първолаците, в резултат на районирането на училищата. Оказва се, че в съседно училище, което е на две преки от адреса на детето, то не може да бъде записано. 

"В комисията по образование е пълно със сигнали и жалби на недоволни родители. Целият проблем идва от Наредба №10 на МОН. Но със сигурност всички общински съветници реагираме по най-бързия начин, за да се решат. Затова предизвикахме още едно събиране на директорите на училищата в район "Лозенец". Има един блок, който е разделен по диагонал и децата от него са в различни училища", коментира предtopnovini.bg Венцислав Мицов.

Като пример за недомислията на нормативната уредба той даде 144 СОУ по изкуствата в "Младост", където не могат да проведат конкурсен изпит, защото се оказва, че е районно училище. За решаването на проблемите с първолаците директорите на училищата в район "Лозенец" ще бъдат свикани в комисията по образование, за да се направи прерайониране.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама