В София започва кампания за разделно събиране на живак и опасни отпадъци

13:47, 19 апр 17 25 685 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тридневна кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата ще се проведе от 20 до 22 април в три столични района - „Оборище“, „Изгрев“ и „Младост“, съобщават от Столичната община. Мобилният събирателен пункт ще бъде разположен от 8.30 до 14.30 часа, както следва:

Район „Оборище“: 20.04.2017 г. (четвъртък) - бул. „Янко Сакъзов“ на входа на парк „Заимов“, срещу ул. „Васил Априлов“

Район „Изгрев“: 21.04.2017 г. (петък) - ж.к. Дианабад, ул. „Васил Калчев“ и ул. „Владимир Трендафилов“, пред магазин Т-Маркет

Район „Младост“: 22.04.2017 г. (събота) - ж.к. Младост-1, бул. „Андрей Сахаров“ на паркинга пред магазин CHINA CITY (между бл. 44 и бл. 45)

Безплатно ще се приемат следните опасни отпадъци: живак и живаксъдържащи уреди (живачни термометри, прекъсвачи и други подобни), лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, мастила и замърсени опаковки, фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност).

Действащата система е единственият възможен законен начин гражданите на столицата да предадат съхраняваните в домовете си отровни препарати и химикали. 0700 11 750 е универсалният телефонен номер за запитвания и заявки.

Системата за събиране на опасни отпадъци от домакинствата е резултат на съвместните усилия на Столична община и БалБок Инженеринг АД и се прилага успешно на територията на София за шеста поредна година. Допълнителна информация можете да намерите на интернет страниците на БалБок ( www.balbok.com), Столична община ( www.sofia.bg) и Столичен инспекторат.

График на мобилния събирателен пункт за 2017 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама