РИОСВ в Шумен готви разнообразни инициативи за Световния ден на Земята

15:52, 19 апр 17 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Екоинспекцията в Шумен съвместно с шуменската лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда организират Ден на отворените врати на 20 април, по случай Световния ден на Земята.

Петокласници от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Царев брод ще бъдат сред гостите и тяхното посещение ще включи разглеждане на автоматичната измервателна станция за отчитане качеството на атмосферния въздух.

На 21 април експерти от инспекцията ще бъдат гости на  малчугани  от детска градина „Дружба“ в Шумен. Там заедно ще отбележат Деня на Земята с подготвена от малчуганите програма. Танци, стихове и дефиле с костюми, направени от рециклирани материали, предвижда програмата в детската градина.

Основно училище „Д-р Петър Берон“ съвместно с РИОСВ Шумен ще организират „Празник на земята в училище“ на 24 април . Организаторите са предвидили игри, викторина и залесяване в двора на училището.

Същия ден експерти ще журират на конкурс за рисунка, организиран между възпитаници на ОУ „Димитър Благоев“ в Шумен, детските градини „Дружба“ и „Златната рибка“.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама