Марчело Липи: Ювентус е най-добрият тим в Европа, требъл е постижима цел

16:18, 19 апр 17 / Спорт 25 490 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Един от легендарните италиански треньори Марчело Липи се изказа много ласкаво за бившия си тим Ювентус. Според опитния специалист в момента торинци са най-добрият тим в Европа. Тази вечер „бианконерите” се изправят на Ноу Камп срещу Барселона в среща реванш от четвъртфиналите в Шампионската лига. Според Липи именно Юве е фаворит в мача, след като в първия сблъсък играчите на Масимилиано Алегри се наложиха с 3:0, информира БГНЕС.

„Ювентус играе своя стил и го прави по-добре от всеки друг. Барселона разполага с изключително нападение и нищо повече, докато Юве играе повече като колектив. Бранят се до съвършенство, компактни са, благодарение на опита си се справят добре във всяка фаза, а в нападение разполагат с качество, каквото преди не са имали. Освен това разполагат и с фантастичен вратар (Джанлуиджи Буфон), заяви Липи пред El Pais.

Световният шампион с Италия от 2006 година призна също и че според него торинци разполагат с всичко необходимо, за да постигнат требъл през сезона, спечелвайки титлата и купата на Италия, както и трофея в Шампионската лига. „Миналия вторник видях агресивен и безкомпромисен Ювентус, който наказва слабостите на своите съперници, които между впрочем не бяха малко. Дали 21 години без трофей от Шампионската лига са много? Да, определено, но това може да е тяхната година. По мое мнение Юве може да спечели всичко: Скудетото, Шампионската лига и Купата на Италия. Вярвайте ми, това е требъл, който е постижим. Говорим за най-добрия отбор в Европа. В момента Барса върви надолу, а също така не бях впечатлен от представянето нито на Байерн Мюнхен, нито на Реал Мадрид. Ако трябва да прогнозирам коя ще е най-голямата заплаха за „бианконерите”, то според мен това е Монако – отбор, разполагащ с млади и талантливи футболисти, които, освен че могат да се бранят, атакуват с качество и бързина”, допълни още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама