Тръмп разговаря пряко с двамата американски астронавти на Международната космическа станция

01:11, 25 апр 17 / Свят 25 202 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американският президент Доналд Тръмп разговаря пряко с двамата американски астронавти на Международната космическа станция и поздрави Пеги Уитсън, която счупи американския рекорд за на-дълъг престой в космическото пространство, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Кадри бяха разпространени от телевизията на НАСА, във „Фейсбук“ и в редица учебни заведения с цел да насърчат жените в науката и технологиите

“Това е много специален ден в славната история на американските полети в космическото пространство, тъй като днес, командир Уитсън, вие счупихте рекорда за общо време прекарано в космоса от американски астронавт“, каза Тръмп в изявлението си. То бе направено в Овалния кабинет на Белия дом в присъствието на дъщеря му Иванка и астронавта Кейт Рубинс, която наскоро се завърна от мисия на Международната космическа станция.

„От името на нашата нация и на света, искам да ви поздравя. Това, което сте направили е невероятно“, добави Тръмп.

57-годишната Пеги Уитсън е настоящият командир на екипажа на Международната космическа станция. Тя би рекорда от 534 дни в космическото пространство на американеца Джеф Уилямс, но е далеч от абсолютния рекорд на руския космонавт Генадий Падалка. То е прекарал общо 879 дни в космоса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама