Йордан Цонев : коалицията ГЕРБ – националисти няма да издържи

09:40, 25 апр 17 / Политика 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ДПС ще бъде остра опозиция в новия 44 парламент. Няма да подкрепяме управлението на ГЕРБ и т.н патриоти, които за мен са крайни националисти, това заяви в предаването „Тази сутрин“ на БТВ зам.председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев.

Основанията, с които се съставя управляващата коалиция до едно са неверни, смята депутатът. Аргументите му – държавата не може да бъде стабилна и обществото, когато участват крайни националисти, които изповядват идеология разделение на българското общество на религиозен и на етнически принцип. Това не е полезно за България.

Т.нар.патриоти разделят нацията българи срещу турци и турци срещу роми. Така не може да има стабилност в обществото, анализира народният представител.

„Няма да има стабилност и в управлението. И това е нашето предупреждение към ГЕРБ“, обобщи той.

Прогнозата на Цонев е негативна, коалицията няма да издържи и да изпълни четирогодишния си мандат.

ГЕРБ прави за втори път тази грешка с националистите, твърди Цонев. Според него това е коалиция на аритметичен принцип. Той посочи пример, когато в Словакия са изолирали крайните националисти заради председателството на Съвета на Европейския съюз. А Европа е изолирала всички крайни националистически формации.

„Уважавам Томислав Дончев, знакова фигура в ГЕРБ, но не мога да се съглася с твърдението му, че това е единствено възможната коалиция. Това категорично не е вярно“, каза още той.

Според Цонев подготвяната управленска програма на коалицията е абсолютен компромис с ценностите, които изповядва ГЕРБ и Европейската народна партия.

ГЕРБ ще получава подкрепа от нас когато става дума за борба с бедността, подкрепа на бизнеса и създаване на работни места, обяви Цонев. Закони, които подкрепят създаване на икономическа стабилност ще бъдат подкрепяни , допълни той без да обясни, дали ще бъдат опозиция заедно с БСП.

Новината – ДПС ще внесе законопроект за намаляване на административната тежест на бизнеса. Законопроектът вече е разработен от цял екип от експерти с участието на депутата Делян Пеевски.

На въпрос на водещия дали Пеевски ще ходи на работа в новия парламент Цонев каза, че ще го попита.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама