Лавров: Още няколко месеца Тръмп ще сформира външнополитическия си екип

14:00, 25 апр 17 25 242 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Процесът за сформиране на външнополитическия екипа на американския президент ще обхване още няколко месеца.

Това предположи руският външен министър Сергей Лавров в интервю за списание "Ескуайър", предаде БГНЕС.

„Изчакване“ - с тази дума той охарактеризира сегашното състояние на отношения между Москва и Вашингтон. Днес всичко се развива по инерция, защото по места още има хора на Обама. Ние не може да пристъпим към пълноценна работа, екипът на Тръмп още не е сформиран“.

Според Лавров този период може да продължи твърде дълго. „Обама след Буш сменяше хората в продължение на осем месеца. Не мисля, че при Тръмп ще се получи по-бързо“, добави руският дипломат №1.

Той отбеляза, че сега положението в двустранните отношения е по-тежко, отколкото по времето на Студената война. Според него съперничеството между двете страни тогава се е развивало по определени правила. „Тогава имаше две империи: Западната и Съветската, всяка от които подгряваше конфликти срещу съперника на територията на трети страни, продължи Лавров. Но никога край своите граници и никога директно. Дори публичната риторика беше по-мека. Тогава двата лагера не преминаваха границата на позволеното. Докато сега няма никакви правила“, обобщи руският министър. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама