Нинова: Радев се съгласи да свика КСНС за демографската катастрофа и бедността

14:45, 25 апр 17 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Потвърдихме отново пред президента позицията ни, че по волята на народа оставаме опозиция в 44-то НС. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след консултациите при президента Румен Радев, предаде БГНЕС.

Обсъдихме предизборната програма и ще бъдем алтернатива на управленската програма на ГЕРБ и ОП ако направят правителство. Ще внесем предложения за промени в закони или нови закони, които на 100% изпълняват предизборните ни ангажименти. Програмата на ГЕРБ и ОП е сериозно отстъпление от техните предизборни ангажименти. Ние се тревожим за демографската криза, бедността и доходите. На фона на поскъпването на живота, на фона на това, че 2 млн. българи живеят в материални лишения, поставихме сериозно темата бедност, доходи, подчерта още Нинова. Тя отбеляза, че ОП и ГЕРБ са отстъпили от намерението си да се направи минималната пенсия 300 лева.

„Помолихме и предложихме президентът Радев да свика КСНС по теми демографска катастрофа и бедност, както той прецени да ги разположи във времето. За нас по вътрешни теми, трябва да се търси национално съгласие за демографската катастрофа и за обедняването на българските граждани. По външните теми отново потвърдихме, че ще търсим и подкрепяме национално съгласие по тема национална сигурност и председателство на Съвета на ЕС”, добави още Нинова.

Президентът Румен Радев прие нашето предложение за свикване на КСНС по темите демографска катастрофа и бедност, но той ще прецени кога да го направи, каза още Нинова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама