В Русе стартира научна конференция, посветена на свободата на словото

14:48, 25 апр 17 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ бе даде началото на Международна научна конференция  „Свободата вчера, свободата днес, свободата утре – на върха на копието ли е?“. Информация за събитието съобщават от Областна администрация - Русе. 

Форумът е бил Теодора Евтимова, директор на библиотеката, която акцентира върху значимостта на темата за свободата и отбеляза, че той се посвещава на знакови годишнини от националната и световната история: 10 години членство на България в Европейския съюз, 140 години от Руско-турската освободителна война, 180 години от рождението на Васил Левски, 470 години от рождението на Мигел де Сервантес.

Сред официалните гости дошли да уважат събитието е бил и заместник-областният управител Росен Миланов, който е връчил и поздравителен адрес от името на Областния управител на област Русе, доц. д-р Стефко Бурджиев. 

Настоящото мероприятие се провежда в рамките на два дни – 25 и 26 април 2017 г. и  в него ще се включат университетски преподаватели, научни работници, музейни и библиотечни специалисти. Научен ръководител на конференцията е чл.-кор. проф. д.и.н. Иван Илчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама