Връчват в София наградата „Рицар на книгата“

15:05, 25 апр 17 25 481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Асоциация „Българска книга“ (АБК) ще връчи статуетка „Рицар на книгата“. Събитието ще се състои днес от 19:00 часа в Централното фоайе на Музея за история на София. Наградата ще бъде дадена за четиринадесети пореден път, а на тазгодишното й връчване сред официалните гости ще присъства кметът на София Йорданка Фандъкова. Това съобщават от пресцентъра на Столична община. Отличието се присъжда за изключителни заслуги в областта на книгите и четенето през предходната година.

Наградата „Рицар на книгата” е учредена през 2004 г. от издателство „Сиела“. След 2006 г. правата за организиране на събитието и връчване на статуетките са прехвърлени на Асоциация „Българска книга”. Тя е най-голямото обединение на книгоиздатели и книготърговци в страната, в което членуват 118 юридически лица, произвеждащи над 90% от книжната продукция в България. 
Призът се връчва по случай Световния ден на книгата и авторското право под егидата на ЮНЕСКО (23-ти април). В България този ден бележи и края на Националната кампания за насърчаване на четенето „Походът на книгите“, започваща на 2 април, Международният ден на детската книга.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама